Paruošimo būdas
Cepelinus sudėti į pasūdytą krakmolingą verdantį vandenį (rekomenduojama 1 kg cepelinų: 4-5 litrai vandens, 1-2 arbatiniai šaukšteliai bulvių krakmolo ištirpinto šaltame vandenyje). Iškilus cepelinams į paviršių , virti 40-45 min. ant vidutinio kaitrumo ugnies. Patiekiami su įvairiais padažais.
Produkto sudėtis
Bulvių masė 70% (tarkuotos bulvės, virtos bulvės, bulvių krakmolas, valgomoji druska, vitaminas C), mėsos įdaras 30% (kiauliena 75%, lašiniai, kepti svogūnai, geriamasis vanduo, valgomoji druska, malti juodieji pipirai, prieskoniai).
Neto masė
800 g.
100 g maistingumas
- energinė vertė - 599 kJ/140 kcal
- riebalai– 6,1 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 2,1 g)
- angliavandeniai – 16,3 g (iš kurių cukrų – 0,7 g)
- baltymai – 4,8 g
- druska – 0,8 g
Laikymo sąlygos
t - 18 0C - 360 parų