Paruošimo būdas
Žemaičių blynus iš abiejų pusių kepti keptuvėje įkaitintuose riebaluose ant vidutinio kaitrumo ugnies kol įgauna gelsvą atspalvį. Patiekiami su grietinės arba kitais padažais.
Produkto sudėtis
Bulvių masė 75% (virtos bulvės, bulvių krakmolas, kiaušiniai, valgomoji druska), mėsos įdaras 25% (virta kiauliena 81%, kepti svogūnai, valgomoji druska, juodieji malti pipirai, prieskoniai).
100 g maistingumas
- energinė vertė - 510 kJ/121 kcal
- riebalai – 4,4 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 1,3 g)
- angliavandeniai – 12,1 g (iš kurių cukrų – 1,9 g)
- baltymai – 7,7 g
- druska – 0,8 g